E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7452
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Būvi aizliegts izmantot līdz tās nodošanai ekspluatācijā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. jūnijā, 2015
Una

Sveicināti! Vai ekspluatācijā nenodotā ēkā var izīrēt dzīvokļus un ēkā joprojām notiek remonts? Cik likumīgi ir iekasēt īres maksu? Paldies.

A
atbild:
18. jūnijā, 2015

Ekspluatācijā nenodotā dzīvojamā ēkā dzīvokļus izīrēt nedrīkst, jo vairāk – kamēr notiek būvniecības darbi vai remonts, tur nedrīkst dzīvot cilvēki.

Būvniecības likuma 21.pants „Būves ekspluatācija”: /../(2) Būvi aizliegts izmantot līdz tās pieņemšanai ekspluatācijā, izņemot šā panta trešajā daļā minētos gadījumus. Ekspluatācijā pieņemto būvi izmanto tikai atbilstoši projektētajam lietošanas veidam.

(3) Ekspluatācijā pieņemtas ēkas pārbūves, atjaunošanas vai restaurācijas laikā, kā arī inženiertīklu un speciālajos būvnoteikumos paredzētajos gadījumos inženierbūvju būvniecības, pārbūves vai atjaunošanas laikā to izmantošana pirms pieņemšanas ekspluatācijā ir atļauta, ja būvprojektā iekļauts izvērtējums par būves izmantošanas pieļaujamību būvdarbu laikā, izmantošanas nosacījumi, bet attiecībā uz ēkām — arī aprēķini par būvmateriālu pieļaujamo svaru un montāžas slodzi uz nesošajām konstrukcijām, kuri iekļauti būvprojekta sastāvā esošajā darbu organizācijas projektā./../

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas