E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5686
Lasīšanai: 2 minūtes

Apsaimniekotājam dzīvokļu īpašnieku lēmumi ir jāņem vērā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. novembrī, 2014
IVETA

Vai apsaimniekotājam jāievēro Dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumi, ja iedzīvotāji nav pārņēmuši māju savā valdījumā?

A
atbild:
22. novembrī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija
Ģirts Beikmanis, valdes priekšsēdētājs

Dzīvokļa īpašuma likuma 16.panta otrajā daļā cita starpā ir noteikts - vienīgi dzīvokļu īpašnieku kopība ir tiesīga pieņemt lēmumu par atsevišķu vai visu dzīvojamās mājas pārvaldīšanas darbību uzdošanu pārvaldniekam, kā arī dzīvojamās mājas pārvaldīšanas izdevumu noteikšanas un maksāšanas kārtību un citiem jautājumiem, kurus dzīvokļu īpašnieku kopība noteikusi par tādiem, kas ietilpst vienīgi dzīvokļu īpašnieku kopības kompetencē.

Arī Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ģirts Beikmanis uzsver – mājas apsaimniekotājam ir jāpilda likuma prasības un tātad – dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumi, ja vien tie atbilst normatīvo aktu regulējumam.

Lai to izdarītu – nodrošinātu savstarpējo saziņu –, pirmais darbs ir noslēgt koplīgumu starp dzīvokļu īpašniekiem un nama apsaimniekotāju, kurā ir precīzi definēti abu līguma slēdzēju pušu pienākumi un tiesības.

Par to izsmeļoša informācija sniegta arī LV portāla e-konsultācijā „Koplīgums faktiski ir pilnvarojuma līgums”. Ģ.Beikmanis arī skaidro – kaut arī ir pieejami koplīguma jeb pilnvarojuma līguma standarta paraugi, katras atsevišķas mājas dokumentā iespējams (un ieteicams) ieviest tieši tai piemērotas nianses.

P.S. Plaša informācija par māju apsaimniekošanas jautājumiem atrodama Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas interneta vietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas