E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4877
Lasīšanai: 2 minūtes

Dzīvokļu īpašnieki var iecelt gan mājas vecāko, gan ievēlēt padomi

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. jūlijā, 2014
Jānis

Sakiet, lūdzu, kāds īsti ir statuss mājas vecākajam un kas to nosaka, un vai tagad tādai mājas padomei ir vairs nozīme. Mājas padomē ir noteikts skaits pārstāvju, ko ievēlējusi kopsapulce, kura palīdz mājas vecākajam risināt jautājumus un pieņemt lēmumus.Vai vispār tagad nekā tāda nav?

A
atbild:
01. augustā, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija
Ģirts Beikmanis, valdes priekšsēdētājs

Plašāka informācija par mājas vecākajiem izlasāma LV portāla rakstā "Mājas vecākais – dzīvokļu īpašnieku pārstāvis".

Par mājas padomēm Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ģirts Beikmanis skaidro: "Mājas vecākais ir mājas dzīvokļu īpašnieku pilnvarotā persona, un Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā ir teikts, ka pilnvarotās personas, kuras ir izvirzītas no mājas dzīvokļu īpašnieku vidus, palīdz pārvaldniekam organizēt mājas pārvaldīšanas darbu, nodrošina pārvaldnieka komunikāciju ar dzīvokļu īpašniekiem.

Faktiski šie tā dēvētie mājas vecākie ir dzīvokļu īpašnieku uzticības personas. Viņš savus pienākumus var pildīt vai nu bez maksas, vai par to saņemot atlīdzību – par to tiesīgi lemt dzīvokļu īpašnieki. Ir jāsaprot - māja pieder dzīvokļu īpašniekiem un viņi ar šo savu īpašumu var darīt, ko vien vēlas, ciktāl nepārkāpj likumu. Viņi var nolīgt pārvaldnieku un neko citu nedarīt. Ja viņi vēlas vairāk kontrolēt pārvaldnieku, viņi var pieņemt šādu pilnvaroto personu, kas to dara. Ja viņi uzskata, ka tas nav pietiekami, var ievēlēt šādu padomi, viss ir pašu dzīvokļu īpašnieku ziņā."

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas