E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32132
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Ūdens skaitītāju verifikācija

J
jautā:
19. martā, 2024
Iveta

Labdien! Radās domstarpības ar namu apsaimniekotāju. Dzīvoklī ir nomainīti, verificēti ūdens skaitītāji. Kāds datums būs skaitītāju derīguma termiņš  verifikācijas vai to uzlikšanas datums (starp abiem minētajiem datumiem ir trīs nedēļas)? 

A
atbild:
03. maijā, 2024

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumu Nr. 1013 “Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” 14. punktam ūdens patēriņu uzskaita, izmantojot skaitītājus, kas atbilst šādām prasībām: 

  • tiem ir veikta atbilstības novērtēšana saskaņā ar normatīvajiem aktiem par metroloģiskajām prasībām ūdens patēriņa skaitītājiem un mērīšanas līdzekļiem un to metroloģiskās kontroles kārtību; 
  • tie ir verificēti atbilstoši normatīvajiem aktiem par valsts metroloģiskajai kontrolei pakļauto mērīšanas līdzekļu sarakstu un to verificēšanas periodiskumu un mērīšanas līdzekļu atkārtoto verificēšanu, verificēšanas sertifikātiem un verificēšanas atzīmēm, ņemot vērā saskaņā ar šo noteikumu 14.4 punktu pieņemto dzīvokļu īpašnieku kopības vai pārvaldnieka lēmumu par atkārtotās verificēšanas periodu (ja tāds ir pieņemts).  

No minētā izriet, ka ūdens patēriņa uzskaitei tiek atzīti tikai verificēti mēraparāti un nav nozīmes, kad tie ir uzstādīti. Tas ir loģiski, ka starp verifikāciju un uzstādīšanu izveidojas laika nobīde. Par skaitītāju nodošanu verifikācijai dzīvokļa īpašniekam jāvienojas ar mājas pārvaldnieku. Šajā vienošanās puses arī var paredzēt skaitītāju verifikācijai nepieciešamo laika periodu.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 124 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas