E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5804
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
14
14

Medicīnisko izziņu autovadītājam izsniedz ģimenes ārsts

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. decembrī, 2014
iek.darbinieks

Labdien, man ir jautājums par medicīnisku izziņu autovadītājam. Es pats IEM darbinieks, tikko izgāju CMEKu, vai es varu dabūt medicīnisku izziņu priekš vadītājam, ja tas iespējams un kādā veidā? Pats esmu no Daugavpils. Paldies.

A
atbild:
07. janvārī, 2015

Kārtību, kādā veic veselības pārbaudes transportlīdzekļu vadītājiem un personām, kuras vēlas iegūt transportlīdzekļu vadītāja kvalifikāciju, Latvijā nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr.940 „Noteikumi par veselības pārbaudēm transportlīdzekļu vadītājiem un personām, kuras vēlas iegūt transportlīdzekļu vadītāju kvalifikāciju, kā arī par pirmstermiņa veselības pārbaudes izdevumu segšanas kārtību".

Atbilstoši iepriekšminētajiem noteikumiem transportlīdzekļa vadītāja un pretendenta pirmreizējo vai kārtējo veselības pārbaudi pēc viņa izvēles veic ģimenes ārsts, kura pacientu sarakstā transportlīdzekļa vadītājs vai pretendents ir reģistrēts un kura veselības aprūpē viņš ir vismaz sešus mēnešus, vai ārstniecības iestādē izveidota ārstu komisija, kuru vada ģimenes ārsts vai internists un kuras sastāvā ir neirologs, oftalmologs, otorinolaringologs, ķirurgs vai traumatologs ortopēds, psihiatrs un narkologs. Ārsts vai ārstu komisijas vadītājs divu darbdienu laikā pēc veselības pārbaudes atzinumu par transportlīdzekļa vadītāja vai pretendenta pirmreizējā vai kārtējā veselības pārbaudē konstatētajiem faktiem ievada transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā un traktortehnikas un tās vadītāju informatīvajā sistēmā. 

Jūs varat griezties iestādē, kurā izgājāt Centrālo medicīnisko ekspertīzes komisiju, lai iegūtu informāciju par iespējām saņemt medicīnisko izziņu transportlīdzekļa vadītājam šajā iestādē.

Labs saturs
14
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas