E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21976
Lasīšanai: 2 minūtes
1
6
1
6

Kā atteikties no uzturlīdzekļiem bērnam

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. decembrī, 2020
Arnita

Labdien! Manam dēlam jau ir 10 gadi, un visus šos gadus ar tiesas spriedumu tēvs ir maksājis alimentus, dzimšanas apliecībā viņš nav ierakstīts kā tēvs, ar bērnu netiekas, vispār nav kontakta. Jau 4 gadus bērnu audzina mans vīrs, ko bērns sauc par tēti. Es gribētu atteikties no alimentiem vispār, un kādā veidā varētu to izdarīt?

A
atbild:
21. janvārī, 2021
Marika Mure
juriste

Ja bērna tēvs maksā uzturlīdzekļus ar tiesas spriedumu, tātad ir atzīta arī paternitāte. Tas, ka bērna dzimšanas apliecībā ieraksts par tēvu palicis neaizpildīts, šo apstākli nemaina.

Līdz ar paternitātes atzīšanu bērna tēvam ir radušies ar likumu noteikti pienākumi uzturēt bērnu, ko viņš arī godprātīgi pilda. Ņemot vērā norādīto, jums kā bērna mātei faktiski nav tiesību atteikties no citai personai ar likumdevēja varu uzlikta pienākuma un bērnam noteiktajām tiesībām.

Ja jūs nevēlaties saņemt uzturlīdzekļu maksājumus, jūs varat darīt to zināmu bērna tēvam un lūgt pārtraukt maksāšanu. Taču tas ir zināms risks bērna tēvam, ja jūs tomēr pēc laika pārdomātu savu lēmumu.

Uzturlīdzekļu saņemšana primāri ir bērna interesēs, ko iespējams izmantot arī kā ieguldījumu bērna nākotnē, piemēram, finanšu līdzekļu uzkrājumu veidā.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 99 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas