E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24919
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
2
2

Zobārsta pakalpojumus no valsts budžeta apmaksā noteiktos gadījumos

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. decembrī, 2021
Aiga

Labdien! Manam dēlam, kurš ir 1. grupas invalīds, rudenī vispārējā narkozē laboja un rāva zobus. Kas, protams, beigās izvērtās par lielu summu: 843 eiro, ko nācās aizņemties. Zinām, ka valstij ir atvēlētas budžeta naudas zobārstam invalīdiem. Kas un kā jādara, lai valsts atmaksātu iztērēto naudu? Visi čeki ir.

A
atbild:
15. janvārī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Zobārstniecības pakalpojumi no valsts budžeta līdzekļiem pilnā apjomā tiek apmaksāti zobu ekstrakcijas akūtos gadījumos vispārējā anestēzijā pacientiem ar I invaliditātes grupu, kas noteikta psihisko un uzvedības traucējumu dēļ. Tas ir paredzēts Ministru kabineta noteikumu Nr. 555 “Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtība 4.1. punktā.

Ja zobārstniecības pakalpojumu saņēmāt ārstniecības iestādē, kas sniedz valsts apmaksātus zobārstniecības pakalpojumus, tad pakalpojuma sniedzējam bija jāpiemēro atbrīvojums, ja situācija atbilda nosacījumiem, saskaņā ar kuriem ir maksas atbrīvojums.

Ja zobārstniecības pakalpojumi izmantoti citā ārstniecības iestādē vai arī pakalpojums neatbilda noteikumu nosacījumiem, tad atbrīvojuma no samaksas nav.

Pašvaldības saviem iedzīvotājiem paredz dažādu atbalstu, par iespējām saņemt finansiālu palīdzību, ja bijuši izdevumi par veselības aprūpi, ieteicams uzzināt savas pašvaldības sociālajā dienestā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas