E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32100
Lasīšanai: 2 minūtes

Transportlīdzekļa pārreģistrācija

J
jautā:
17. martā, 2024
Dace

Sveiki! Nopirku lietotu auto, kam vēl ir derīga tehniskā apskate. Auto reģistrēju ar savas iepriekšējās mašīnas valsts numura zīmi. Vai tehniskās apskates uzlīme jaunajam auto šajā gadījumā ir derīga? Vai iepriekšējai automašīnai arī jāiegādājas jauna OCTA, ja tehniskās apskates termiņš vēl ir derīgs, bet turpmāk tai būs iepriekšējā auto valsts numura zīme? Darījums notika klātienē CSDD.

A
atbild:
08. aprīlī, 2024

Transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numura zīmes maiņas gadījumā jums, ņemot līdzi izsniegto atļauju piedalīties ceļu satiksmē, ir nepieciešams vērsties CSDD jaunas uzlīmes saņemšanai bez transportlīdzekļa kontroles veikšanas.  

Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polises pirmstermiņa izbeigšanu reglamentē Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma 10. pants. Ja nav mainījies iepriekšējā transportlīdzekļa īpašnieks un nav iestājies kāds no minētā likuma 10. pantā noteiktajiem priekšnosacījumiem, tad esošā OCTA polise ir spēkā. Tehniskās apskates derīguma termiņu neietekmē OCTA polises derīguma termiņš.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 300 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas