E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31384
Lasīšanai: 2 minūtes

Valsts amatpersonas deklarācijā komandējuma nauda jānorāda pie ienākumiem

J
jautā:
04. janvārī, 2024
Eva

Labdien! Man ir pienākums Interešu konflikta likuma noteiktajā kārtībā iesniegt valsts amatpersonas ikgadējo deklarāciju. Vai pie ienākumiem ir jānorāda komandējuma nauda (par ārvalstu un iekšzemes komandējumiem)? Iestāde komandējuma izdevumus (gan iekšzemes, gan ārvalstu dienas naudas) algas aprēķinā neietver, līdz ar to tie neparādās arī bruto ienākumos Paziņojumā par fiziskai personai izmaksātajām summām (kas automātiski tiek nolasīta EDS).

A
atbild:
08. janvārī, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Valsts amatpersonas deklarācijā informācija par gūtajiem visu veidu ienākumiem, piemēram, darba algu, piemaksām pie darba algas, prēmijām, honorāriem, ienākumiem no saimnieciskās un komercdarbības, apdrošināšanas izmaksām, kompensācijām, ienākumiem no kustamās un nekustamās mantas realizācijas un nomas (īres), laimestiem un dividendēm, mantojumiem, dāvinājumiem, saņemtajiem pabalstiem un citiem ienākumiem, norādāma deklarācijas punktā “Ienākumi”. Arī komandējuma nauda norādāma deklarācijas punktā “Ienākumi”.

Skaidrojums par amatpersonas deklarācijas aizpildīšanu un atbildēm uz jautāto par deklarācijā norādāmo informāciju pieejams Valsts ieņēmumu dienesta 2023. gada 8. marta videosemināra “Kā pareizi aizpildīt un iesniegt Valsts amatpersonas deklarāciju?” materiālos šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas