E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3080
Lasīšanai: 2 minūtes
2
1
2
1

Par dūmvadu tīrīšanu iepriekš jābrīdina

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. oktobrī, 2013
J.Mihejeva

Labdien! Dzīvoju saimnieka 4 st mājā, pirmajā stāvā. Drīz tīrīs skursteni no augšas, bet lūciņa ir manā istabā, visi sodrēji nāk lejā. Jautājums tāds, vai skursteņslauķim ir jātīra dūmvads no lejas un vai pirms nākšanas tas nav jāsaskaņo ar mani? Jo pagājušo reizi kad tīrīja, man istaba bija pilna ar sodrējiem. Kas tīrīs visu to melnumu un kāpēc man tie putekļi ir jāelpo? Kā ir pēc likuma, kur es varu to izlasīt, lai runātu par šo lietu ar pārvaldnieci? Paldies!

A
atbild:
04. novembrī, 2013
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Latvijas Skursteņslauķu biedrības patrons, sertificēts skursteņslaucītājs Varis Vilcāns informē – ierastā kārtība ir tāda, ka vai nu mājas pārvaldnieks, vai skursteņslaucītājs pats izliek paziņojumu, kad tiks tīrīts skurstenis, tādējādi iedzīvotājiem dodot laiku tam sagatavoties. Taču var būt tā, ka noteiktajā brīdī nav labvēlīgi laika apstākļi un nākas šo darbu pārcelt uz citu dienu. Viņš stāsta, ka padarīt šo darbu tā, lai pa lūciņu vai kādu citu vietu telpā neieplūstu kvēpi, faktiski nav iespējams; kvēpu noplūde atkarīga arī no gaisa temperatūras samēra ārā un iekštelpās.

Taču, zinot laiku, kad dūmvadi tiks tīrīti, iedzīvotāji var sagatavoties tādējādi, ka aizlīmē lūciņas un, piemēram, krāsns durtiņas vai apsedz plīti ar plēvi tā, lai kvēpi neiekļūst dzīvojamās telpās. Neviens likums gan nenosakot, kā tieši skursteņslauķim viņa darbs jādara.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas