E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30069
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Ja pašvaldība atsakās pagarināt zemes nomas līgumu

J
jautā:
01. augustā, 2023
Ainars

Vai nepieciešams pašvaldības domes lēmums atteikumam pagarināt zemesgabala nomas līgumu (zemesgabalā ir ierīkots sakņu dārzs)? Kā tiek juridiski noformēts atteikums? Kādas ir iznomātāja tiesības?

A
atbild:
04. augustā, 2023

Vispirms ir jānorāda, ka ikviena pašvaldības dome pieņem savus saistošos noteikumus un iekšējos normatīvos aktus, kuri katrā pašvaldībā var atšķirties. 

Ja persona lūdz iznomāt zemesgabalu vai pagarināt zemes nomas līguma termiņu Rīgā, tad viņai jāiesniedz attiecīgs iesniegums Rīgas domes Īpašuma departamentam (iesnieguma paraugu var atrast šeit). Tad atbildīgā institūcija pieņem lēmumu par piekrišanu vai atteikšanos iznomāt konkrēto zemesgabalu vai pagarināt attiecīgo nomas līgumu.

Pašvaldības atteikumam ir jābūt noformētam rakstveidā un jāsatur dokumenta pamatrekvizīti, tādi kā iestādes nosaukums un adrese, dokumenta saņēmēja dati. Tāpat atteikumam jāsatur faktu konstatējums, pieņemtais lēmums, normatīvie akti un to panti, kas pamato atteikumu, kā arī atteikumā jābūt norādei, kur un kādā termiņā atteikumu var apstrīdēt vai pārsūdzēt (ja normatīvie akti to paredz).

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas