E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29574
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Atkritumi
1
1

Cik bieži jāizved atkritumi

J
jautā:
02. jūnijā, 2023
Agnese

Labdien! Esam divi kopīpašnieki, katram ir noslēgts savs līgums par sadzīves atkritumu izvešanu, un katram ir savs sadzīves atkritumu konteiners. Kaimiņa konteiners stāv pilns jau gandrīz pusgadu. Uz lūgumu izvest nereaģē, atkritumu apsaimniekotājs arī neredz problēmu, jo formāli viss ir kārtībā: mans īpašuma adresei piesaistītais konteiners tiek regulāri izvests. Tāpat atkritumu apsaimniekotājs atsakās izvest kaimiņa konteineru uz mana rēķina. Vai ir kādas likumīgas iespējas piespiest kaimiņu vai atkritumu apsaimniekotāju izvest uzkrātos sadzīves atkritumus?

A
atbild:
08. jūnijā, 2023
Rīgas dome
Mārtiņš Vilemsons, Ārējās komunikācijas nodaļas vadītāja p. i.

Rīgas domes saistošajos noteikumos “Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgas pilsētā” ir noteikts minimālais atkritumu izvešanas biežums. Ja tā ir individuālā dzīvojamā māja, tad atkritumi jāizved vismaz reizi mēnesī, izņēmuma gadījumi var būt, ja tiek šķiroti atkritumi, tad var samazināt izvešanas biežumu līdz vienai reizei divos mēnešos. Ja īpašumam ir sezonāls raksturs, tad var vienoties par atkritumu izvešanu no 1. maija līdz 30. septembrim, bet šajā periodā tāpat ir jāievēro minimālais izvešanas biežums. Tādējādi konteiners nevar stāvēt pilns pusgadu, ja ir aktīvs līgums ar atkritumu apsaimniekotāju.

Iedzīvotājs var atsūtīt īpašuma adresi uz atkritumi@riga.lv, un pašvaldība sazināsies ar attiecīgo atkritumu apsaimniekotāju par šo situāciju.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas