E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29448
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Ārstam jāsniedz informācija par ārstēšanas taktikas izvēli

J
jautā:
16. maijā, 2023
Reinis

Labdien! Vai slimnīca var pieņemt lēmumu nepārvest uz psihiatrisko slimnīcu cilvēku, kam ir smaga depresija un citas fiziskas slimības, uzņemoties viņu ārstēt šajā pašā slimnīcā? Slimnīca, protams, konsultējas ar psihiatrisko slimnīcu, bet rodas šaubas, ka parastas slimnīcas personāls ir apmācīts šādām situācijām. Piemēram, netika piesaistīts psihologs vai kāds cits speciālists, tikai doti antidepresanti. 

A
atbild:
09. jūnijā, 2023
Santa Galiņa
LV portāls
Veselības inspekcija
Iveta Balode, vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste

Saskaņā ar Pacientu tiesību likumu ārstējošais ārsts vada pacienta ārstniecību, pieņem ar pacienta ārstniecību saistītus lēmumus un kopumā atbild par visas pacienta ārstniecības pamatotību, mērķtiecību, nepārtrauktību, kvalitāti un rezultātiem.

Arī Veselības inspekcija (VI) apstiprina, ka ārstējošais ārsts izvērtē pacienta veselības stāvokli un nozīmē nepieciešamos izmeklējumus un konsultācijas, kā arī pieņem lēmumu par ārstēšanas taktikas izvēli konkrētā situācijā.

Lai risinātu domstarpības, VI iedrošina vērsties pie ārstējošā ārsta, lai saņemtu informāciju par pacienta ārstniecības procesu. Savukārt, ja nerodas pārliecība, ka ārstniecības iestāde pietiekami labi risina problēmsituāciju, jāvēršas ar iesniegumu VI.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas