E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32774
Lasīšanai: 2 minūtes

Kādus pakalpojumus personām sniedz Veselības inspekcija

J
jautā:
24. maijā, 2024
Inita

Vai Veselības inspekcijai ir pienākums sniegt pacientam konsultācijas un informēt par viņa tiesībām? Vai Veselības inspekcijai ir tiesības atteikties to darīt? Ja ir, kur un kā šādā situācijā var iesniegt sūdzību? 

A
atbild:
21. jūnijā, 2024
Veselības inspekcija
Inese Vēvere, Veselības aprūpes departamenta vecākā referente
Santa Galiņa
LV portāls

Veselības inspekcijas (VI) Veselības aprūpes departamenta vecākā referente Inese Vēvere skaidro, ka VI kā veselības aprūpes jomu uzraugošā un kontrolējošā iestāde personai var sniegt informāciju par normatīvajos aktos (tai skaitā Pacientu tiesību likumā) noteikto saistībā ar pacienta tiesībām konkrētajā situācijā. VI var arī sniegt vispārīgu viedokli, kam ir konsultatīvs raksturs un kas nav saistošs tiesību normas piemērotājam, jo iestādes kompetencē neietilpst tiesību normu iztulkošana (oficiāla interpretācija).  

Būtiski: VI nesniedz ārstniecības pakalpojumus, līdz ar to iestāde nav tiesīga sniegt viedokli par personas veselību un ieteikumus ārstniecības procesam. Ja personu neapmierina saņemtās ārstniecības kvalitāte, ar rakstveida iesniegumu var vērsties ārstniecības iestādē un/vai VI. Ja personas ieskatā iestādes faktiskā rīcība ir radījusi tiesību vai tiesisko interešu aizskārumu, persona var iesniegt pieteikumu tiesā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas