E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32804
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
2
2

Darbam nepieciešamās veselības pārbaudes valsts neapmaksā

J
jautā:
28. maijā, 2024
Jana

Labdien! Mans nepilngadīgais bērns šogad vasaras brīvlaikā strādās par saldējuma pārdevēju. No ģimenes ārsta tiek prasīta izziņa par bērna veselības stāvokli. Ārsts nosūta bērnu uz laboratoriju veikt fēču uzsējumu, lai pārbaudītu, vai zarnu mikroflorā nav patogēno baktēriju (Shigella un Salmonella). Tā ir maksas analīze. Vai bērnam par maksu ir jāveic attiecīgā analīze, ja viņš strādās ar fasētu pārtiku vienu mēnesi?  

A
atbild:
21. jūnijā, 2024
Veselības inspekcija
Inese Vēvere, Veselības aprūpes departamenta vecākā referente
Santa Galiņa
LV portāls

Veselības inspekcijas Veselības aprūpes departamenta vecākā referente Inese Vēvere skaidro, ka obligātās veselības pārbaudes jāveic personām, kurām, sniedzot pakalpojumus, ir tieša saskare ar nefasētiem pārtikas produktiem.  

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumos Nr. 555 “Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtība” noteiktajam no valsts budžeta netiek apmaksātas veselības pārbaudes, kas nepieciešamas darbam vai speciālu atļauju saņemšanai. Samaksa par šiem pakalpojumiem ir veicama atbilstoši ārstniecības iestādē apstiprinātajam maksas pakalpojumu cenrādim.  

Ņemot vērā minēto, ja bērnam, lai strādātu par saldējuma pārdevēju vasaras brīvlaikā, ir nepieciešama ģimenes ārsta izsniegta izziņa, ģimenes ārsts to izsniedz par maksu.  

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas