E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31226
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Sods par braukšanu bez vadītāja apliecības

J
jautā:
12. decembrī, 2023
Jānis

Man jau 16 gadu nav autovadītāja tiesību, bet es braucu. Šajā laikā mani apturēja tikai vienu reizi, taču man paveicās, ka blakussēdētājs bija persona ar vadītāja tiesībām, un man sodu nepiemēroja. 

A
atbild:
19. decembrī, 2023
Signe Laizāne
LV portāls

Atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 51. panta sestajai daļai par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības nav noteiktajā kārtībā iegūtas vai ir atņemtas), piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no piecdesmit sešām līdz simt četrpadsmit naudas soda vienībām (no 280 līdz 570 eiro). Viena naudas soda vienība ir 5 eiro. Sodu piemēro katru reizi, ja apturētā transportlīdzekļa vadītājam nav autovadītāja tiesību.

B kategorija – transportlīdzekļi, kuru pilna masa nepārsniedz 3500 kg un sēdvietu skaits, neskaitot vadītāja vietu, nepārsniedz astoņas vietas. Šīs kategorijas vadītāja tiesības iespējams iegūt no 18 gadu vecuma. Tam nepieciešams pabeigt apmācību autoskolā, kā arī sekmīgi nokārtot teorijas un vadīšanas eksāmenu CSDD. Autovadītāja apliecības iegūšana izmaksā vidēji 600–1200 eiro.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas