E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15968
Lasīšanai: 2 minūtes
1
7
1
7

Tiesu izpildītāja rīkojumi ir saistoši fiziskām un juridiskām personām

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. decembrī, 2018
Markuss

Labdien! Vai darba devējs var izpaust informāciju tiesu izpildītājam par darba ņēmēja kontu, uz kuru tiek skaitīta darba alga?

A
atbild:
03. janvārī, 2019

Nenokārtotu parādsaistību, kuru piedziņa ir tiesas procesā stājusies spēkā un nodota izpildei zvērinātam tiesu izpildītājam, gadījumā kā valsts amatpersona tiesu izpildītājs rīkosies savu likumīgo pilnvaru ietvaros.

Tiesu izpildītāju likuma 40. panta pirmā daļa nosaka, ka zvērināta tiesu izpildītāja izvirzītās prasības un dotie rīkojumi, veicot amata darbības, ir saistoši visām personām valsts teritorijā. Savukārt Civilprocesa likuma 551. panta pirmā daļa paredz, ka tiesu izpildītāja prasības un rīkojumi, izpildot tiesu spriedumus un citus nolēmumus, ir obligāti fiziskajām un juridiskajām personām visā valsts teritorijā.

Veicot amata darbības, zvērināts tiesu izpildītājs ir tiesīgs ar amata pienākumu pildīšanu saistīto nepieciešamo informāciju motivēti pieprasīt no valsts un pašvaldību iestādēm un institūcijām, kā arī no visām fiziskajām un juridiskajām personām, ciktāl to neierobežo speciālās tiesību normas. To paredz Tiesu izpildītāju likuma 41. pants.

Ja tiesu izpildītājs ir lūdzis darba devēju informēt, kurā kredītiestādē parādniekam ir atvērts konts, lai to apķīlātu, tā kā šīs informācijas iegūšana ir saistīta ar piedziņas darbības veikšanu, prettiesiska rīcība tiesu izpildītāja darbībās nav saskatāma.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 70 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas