E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29027
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Video durvju zvana uzstādīšana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. aprīlī, 2023
Mārtiņš

Jūs jau sniedzāt atbildi uz jautājumu par videokameru ierīkošanu daudzdzīvokļu mājās. Vai šis attiecas arī uz viedajiem durvju zvaniem, kuriem ir iebūvēta videokamera? Vai vajadzēs mājas īpašnieku piekrišanu viedā durvju zvana uzstādīšanai?

A
atbild:
18. aprīlī, 2023

Fizisko personu datu apstrādes tiesisko pamatu nosaka Vispārīgā datu aizsardzības regula 2016/679 un Latvijas Republikas nacionālie tiesību akti. Regulas 2. panta 1. punkts nosaka, ka regulu piemēro personas datu apstrādei, kas pilnībā vai daļēji veikta ar automatizētiem līdzekļiem, un tādu personas datu apstrādei, kuri veido daļu no kartotēkas vai ir paredzēti, lai veidotu daļu no kartotēkas, ja apstrādi neveic ar automatizētiem līdzekļiem.

Ņemot vērā, kādā veidā tiek plānots veikt datu apstrādi, izmantojot viedo durvju zvanu, būs atkarīgs, kādi juridiskie priekšnosacījumi datu apstrādes pārzinim būs nepieciešami un saistoši. Proti, ja viedais zvans tiek izmantots tikai, lai apskatītu personu, kura vēlas ienākt telpā, un šajā procesā nenotiek personas sejas attēla (un citu personas datu) saglabāšana, arhivēšana un strukturēšana (kā tas notiktu, ja ieraksts tiktu saglabāts ierīces atmiņas blokā), attiecībā uz šādu datu apstrādi (apskatīšana) nav nepieciešama dzīvokļu īpašnieku piekrišana.

Savukārt, ja viedais durvju zvans veic ierakstīšanu un ierakstu saglabāšanu, tad piemērojami tie paši priekšnosacījumi, kas videonovērošanas sistēmas uzstādīšanai, jo nav nozīmes, ar kādu iekārtu tiek veikta datu apstrāde (stacionāri uzstādīta videokamera vai viedais durvju zvans). Datu apstrāde un saglabāšana (kā darbību kopa) būs identiska.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas