E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28269
Lasīšanai: 2 minūtes

Kāpēc, iesniedzot uzteikumu, ir jāpārtrauc BKA

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. janvārī, 2023
Anita

Labdien! Atrodos bērna kopšanas atvaļinājumā, uzrakstīju iesniegumu, lai izbeigtu darba attiecības. Darba devējs apgalvo, ka sākumā ir jāpārtrauc bērna kopšanas atvaļinājums un tikai tad var izbeigt darba attiecības. Vai patiešām ir jāpārtrauc bērna kopšanas atvaļinājums?

A
atbild:
16. janvārī, 2023
Zaida Kalniņa
LV portāls

Saskaņā ar Darba likuma 156. pantu darba devējs uz jūsu iesnieguma pamata jums piešķīra bērna kopšanas atvaļinājumu (BKA) pēc bērna piedzimšanas un dzemdību atvaļinājuma (2. darbnespējas lapas B) izmantošanas.

Tādējādi, izbeidzot darba tiesiskās attiecības BKA laikā, šis atvaļinājums ir jāpārtrauc, jo jūs turpmāk nebūsiet konkrētā uzņēmuma darbiniece, kura atrodas BKA.

Šim faktam ir juridisks raksturs, tas ir pamats darba devējam sniegt informāciju VID un VSAA par darba attiecību izbeigšanas statusu.

Jūsu tiesības pēc darba attiecību izbeigšanas un BKA pārtraukšanas ik mēnesi no VSAA saņemt maksājumus – vecāku pabalstu, bērna kopšanas pabalstu – savulaik iesniegumā norādītajā termiņā netiek mainītas. Jūs joprojām saņemsiet piešķirtos pabalstus.

Vēršoties pie darba devēja, abus lūgumus – par BKA pārtraukšanu un darba attiecību izbeigšanu – varat noformēt vienā iesniegumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas