E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27595
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Darbinieka uzteikums pārbaudes laikā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. oktobrī, 2022
Andis

Darba uzteikums komandējuma laikā.
Sveiki! Darbavieta mani nosūtīja komandējumā uz Norvēģiju. Man ir noteikts pārbaudes laiks, kas šobrīd vēl turpinās.
Ja es iesniedzu uzteikumu, vai darba devējam ir pienākums samaksāt par biļetēm atpakaļ uz Latviju, vai arī man pašam jāsedz šīs izmaksas?

A
atbild:
26. oktobrī, 2022
Valsts darba inspekcija
Dace Stivriņa, Klientu atbalsta nodaļas vadītāja

Vēršam uzmanību, ka darba tiesiskās attiecības ir izbeidzamas tikai Darba likumā noteiktajos gadījumos un atbilstoši Darba likumā noteiktajai kārtībai.

Ja, noslēdzot darba līgumu, darbiniekam ir noteikta pārbaude, pārbaudes laikā gan darbiniekam, gan darba devējam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu trīs dienas iepriekš, uzteikumu pamatojot ar Darba likuma 47. panta pirmo daļu. Savukārt saskaņā ar Darba likuma 100. panta pirmo daļu darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu vienu mēnesi iepriekš, ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts īsāks uzteikuma termiņš.

Atbilstoši norādītajam, ja esat darba tiesisko attiecību izbeigšanas iniciators, jums jebkurā laikā ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu, ievērojot iepriekš minēto uzteikšanas kārtību. 

Norādām, ka uzteikuma paziņošanu regulē Darba likuma 112.1 pants. Uzteikums stājas spēkā brīdī, kad tas rakstveidā tiek paziņots otrai pusei.

Saskaņā ar MK noteikumu Nr. 969 “Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi” 8.2.1. apakšpunktu noteikts, ka darbiniekam par komandējuma laiku atlīdzina pārbraukšanas izdevumus līdz komandējuma vietai un atpakaļ, līdz pastāvīgajai darba (dienesta) vietai.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas