E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26752
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par kravu pārvadājumiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. jūlijā, 2022
Mara

Lūdzu paskaidrot, vai man kā privātpersonai ir tiesības uzzināt, vai materiālu kravu pārvadāšana pa kādu noteiktu maršrutu ir likumīga un ar atļaujām un vai Valsts policijai ir jāsniedz atbilde, ja tiek jautāts?

A
atbild:
19. jūlijā, 2022

Kravu pārvadājumi pa Latvijas autoceļiem ir atļauti visā Latvijas teritorijā. Bez šaubām, atkarībā no kravas veida (piemēram, akcīzes preču), svara (smagsvara kravas), izmēriem (negabarīta kravas) utt. var pastāvēt noteikti aizliegumi vai specifiskas prasības šo kravu pārvadājumos. Pastāv noteiktas prasības komercpārvadājumu organizēšanā un veikšanā. Sīkāk par šo jomu varat uzzināt, sazinoties ar Autotransporta direkciju. Ja jūs uzdevāt šo jautājumu Valsts policijai (iesnieguma veidā), tad uz šo iesniegumu, bez šaubām, valsts iestādei ir pienākums reaģēt (sniegt atbildi). Ja dotais jautājums neietilpst šīs iestādes kompetencē, tad šī iestāde informē jūs par piekritīgo iestādi (Iesnieguma likuma 4. panta 1. daļa). Ja tas ir lietderīgi, iestāde var nepiemērot šā panta pirmo daļu un septiņu darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas pārsūtīt šo iesniegumu citai iestādei, informējot par to iesniedzēju. Iestāde, kas saņēmusi pārsūtīto iesniegumu, šajā likumā noteiktajā kārtībā izskata iesniegumu un atbilstoši kompetencei sniedz atbildi uz to. Šādā gadījumā atbildes sniegšanas termiņu skaita no dienas, kad iesniegumu pārsūtījusi iestāde, kas to saņēma pirmā.

Iesniegumu likuma 5. panta 3. daļa noteic, ka iestāde atbildi pēc būtības sniedz saprātīgā termiņā, ņemot vērā iesniegumā minētā jautājuma risināšanas steidzamību, bet ne vēlāk kā viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas, ja likumā nav noteikts citādi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas