E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25898
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Par vakantā amata vietas sludinājuma termiņa skaitīšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. martā, 2022
Inga

Labdien! Kāds ir regulējums vai saistošie noteikumi, kas attiecas uz pašvaldības vakanču iestāžu vadītāju pieteikuma termiņu? Vai 10 dienas ir minimālā norma, kas pieļaujama, skaitot arī darba dienas un svētku dienas? Vai minimālā termiņa norma ir pieļaujama, ja sludinājums publicēts 09.02. un pieteikuma termiņš ir 18.02. pl. 12.00? Respektīvi, vai sludinājuma diena būtu skaitāma un vai skaitīta tiek diena līdz 12.00?

A
atbild:
29. martā, 2022
Valsts darba inspekcija
Dace Stivriņa, Klientu atbalsta nodaļas vadītāja

Saskaņā ar Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likuma 8.1 pantu valsts un pašvaldību institūcijas, kā arī kapitālsabiedrības, kurās valsts vai pašvaldības daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopumā pārsniedz 50 procentus, informāciju par atklātiem pretendentu konkursiem uz brīvajām darba vietām publicē Nodarbinātības valsts aģentūras vakanču portālā, norādot:

  • darba devēja nosaukumu (firmu) un reģistrācijas numuru;
  • brīvās darba vietas profesijas vai amata nosaukumu, pretendentam izvirzītās prasības, paredzamo dienesta vai darba attiecību ilgumu, darbavietas adresi, izsludinātā konkursa pieteikšanās termiņu (kas nedrīkst būt īsāks par 10 dienām un garāks par 30 dienām, skaitot no konkursa izsludināšanas dienas), pieteikuma iesniegšanas vietu un veidu.

Pēc vispārīga noteikuma relatīvo termiņu sāk skaitīt nākamajā dienā pēc notikuma. Tā kā sludinājumu var publicēt 09.02. dažādos laika intervālos, gan, piemēram, 12.00, gan 19.00, VDI ieskatā termiņš būtu skaitāms no 10.02. Papildu informācijai par termiņu skaitīšanu konkrētajā gadījumā ieteiktu vērsties Nodarbinātības valsts aģentūrā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas