E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25813
Lasīšanai: 2 minūtes
1
7
1
7

Līdzfinansējums saules paneļu uzstādīšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. martā, 2022
Natalja

Bija paredzēts līdzfinansējums saules bateriju uzstādīšanai privātmājās. Vai šis likums ir pieņemts, un kur man jāvēršas, lai saņemtu šo finansējumu?

A
atbild:
17. martā, 2022
Inese Helmane
LV portāls

Patlaban ir spēkā divi Ministru kabineta (MK) noteikumi, kas paredz atbalstu saules paneļu uzstādīšanai privātmājās.

16. martā ir stājušies spēkā grozījumi MK noteikumos Nr. 103 “Noteikumi par atbalsta programmu viena dzīvokļa dzīvojamo māju un divu dzīvokļu dzīvojamo māju atjaunošanai un energoefektivitātes paaugstināšanai”. Lai iesniegtu projektu šajā programmā, ir jāvēršas akciju sabiedrībā “Attīstības finanšu institūcija Altum”. Projektu pieņemšana sāksies aprīļa otrajā pusē.

Vairāk par šo programmu var izlasīt LV portāla publikācijā “Atbalsts arī saules paneļu un nelielu vēja ģeneratoru uzstādīšanai privātmājās”.

MK noteikumi Nr. 150 “Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana mājsaimniecībās – atbalsts atjaunojamo energoresursu izmantošanai" nolikums”, kas stājās spēkā 2022. gada 9. martā, arī paredz konkursa kārtībā sniegt finansiālu atbalstu privātpersonām pārejai no fosilā kurināmā apkures uz ilgtspējīgiem apkures veidiem un elektroenerģijas ražošanai no atjaunojamiem energoresursiem.

Projekta iesniegumus no 15. marta pieņem un vērtē valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Vides investīciju fonds”. Vairāk informācijas šeit.

Par MK noteikumiem Nr. 150 vairāk var uzzināt publikācijā “Atbalsta programma fosilā kurināmā nomaiņai mājsaimniecībās”.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas