E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24736
Lasīšanai: 2 minūtes

Par bēru pabalsta piešķiršanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. novembrī, 2021
Daiga Strode

Strādāju divās pašvaldības iestādēs, skolā un jauniešu centrā. Nomira mamma, saņēmu vienu bēru pabalstu, kaut gan iesniedzu abās darbavietās. Skola pat neatbildēja uz iesniegumu. Vai tas bija pareizi? Paldies!

A
atbild:
27. novembrī, 2021
Valsts kanceleja
Santa Jirgensone, Komunikācijas departamenta konsultante

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 20. pants paredz, ka amatpersonai (darbiniekam) izmaksā pabalstu sakarā ar ģimenes locekļa (laulātā, bērna, vecāku, vecvecāku, adoptētāja vai adoptētā, brāļa vai māsas) vai apgādājamā nāvi ne vairāk kā vienas minimālās mēneša darba algas apmērā.

Pabalstu sakarā ar ģimenes locekļa vai apgādājamā nāvi izmaksā personas darba devējs. Ņemot vērā, ka strādājat divās pašvaldības iestādes, ir jāizvērtē, vai darba devējs ir konkrētā pašvaldības iestāde vai konkrētā pašvaldība, jo situācijas mēdz būt dažādas.

Ja jūsu darba līgums abos gadījumos ir noslēgts ar konkrēto pašvaldību, tad, lai gan strādājat divās iestādēs, darba devējs ir viens un ir pamats izmaksāt šo pabalstu tikai vienu reizi. Līdz ar to aicinām vērtēt noslēgtos darba līgumus un vajadzības gadījumā sazināties ar konkrētajām iestādēm, lai noskaidrotu radušos situāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas