E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24335
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Pēc BKA darba devējam ir jāpiedāvā līdzšinējais vai līdzvērtīgs darbs

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. septembrī, 2021
Nata

Labdien! Aizejot bērna kopšanas atvaļinājumā, kopumā nostrādāti 15 gadi, mana štata vieta tika likvidēta, uzņēmums man līdzvērtīgu neko piedāvāt netaisās, atbilde bija tāda: man esot pašai jāskatās uzņēmuma mājaslapā vakances un jāsūta savs pieteikums (CV). Vai tā nav sava veida ņirgāšanās?

A
atbild:
20. oktobrī, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likums (DL) neliedz darba devējam veikt strukturālas izmaiņas – samazināt darbinieku skaitu saskaņā ar DL 101. panta pirmās daļas 9. punktu. Šādā gadījumā darba devējam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu, ja nav iespējams darbinieku ar viņa piekrišanu nodarbināt citā darbā tai pašā vai citā uzņēmumā.

Tādēļ svarīgi ir tas, vai un kādā formā jūs saņēmāt informāciju no darba devēja par darbinieku skaita samazināšanu (štata vietas likvidāciju, uzteikumu), vai darba devējs bija ievērojis DL 156. panta ceturtajā daļā noteikto pienākumu nodrošināt darbinieku ar līdzīgu vai līdzvērtīgu darbu. Atbilstoši AT Civillietu departamenta 2014. gada 12. novembra spriedumam lietā Nr. SKC 20608/2014 (C283747713) norma darba devējam ir imperatīva izpildei un atkāpšanās no tajā noteiktā pienākuma nav pieļaujama.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas