E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24245
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Parādu piedziņa

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. septembrī, 2021
Vitalijs

Sveiki! Man 2020. gadā pienāca vēstule no parādu piedziņas kompāniju Julianus. Vēstulē ir rakstīts, ka 2005. gadā esmu bijis galvotājs kādai personai vārdā Oļegs. Parāds ir 850 eiro. Es tūlītēji sazinājos ar parādu piedziņas kompāniju, un viņi paskaidroja, ka Oļegs nekad neko nav samaksājis, viņš atrodas Anglijā, un no 200 latiem tagad jāatdod 850 eiro. Es biju ar mieru atdot sākuma summu, taču viņi nepiekrita. Man nācās atdot 850 eiro, lai tikai mani liktu mierā. Kā man tagad no Oļega dabūt atpakaļ naudu, un vai tas vispār ir iespējams? Par gramatikas kļūdām uzreiz atvainojos.

A
atbild:
29. oktobrī, 2021

Ja Jūs esat labprātīgi atzinis parāda esību un to labprātīgi (kā galvinieks) samaksājis, Jums ir tiesības piedzīt minēto summu no parādnieka (Oļega). Piedziņas process ir civiltiesiskas prasības celšana tiesā. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 26. panta 1. daļu prasību pret fizisko personu ceļ tiesā pēc tās deklarētās dzīvesvietas. Deklarētās dzīvesvietas adresi iespējams noskaidrot, vēršoties Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē ar motivētu iesniegumu (saistībā ar prasības celšanu tiesā) par atbildētāja deklarētās dzīvesvietas adreses noskaidrošanu.

Ceļot prasību (prasības pieteikumā), Jums jāiekļauj visas ziņas (tai skaitā pierādījumus), kas pamato Jūsu prasījumus saskaņā ar Civilprocesa likuma 128. un 129. pantos noteikto. Prasības pieteikuma sagatavošanā Jums rekomendējam vērsties pie jurista vai zvērināta advokāta. Prasības celšanas gadījumā tiesā ir maksājama valsts nodeva un ar lietas izskatīšanu saistītie izdevumi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas