E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23922
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai BKA var pārtraukt ātrāk

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. augustā, 2021
Santa

Man dekrēts oficiāli ir līdz 25. septembrim. Puikam jau pagājušajā mēnesī palika 1,6 gadi. Vai es varu izbeigt dekrētu ātrāk un atsākt strādāt? Vēlos iet prom no vecā darba un sākt strādāt citā vietā. Kā man labāk rīkoties?

A
atbild:
20. augustā, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likuma 156. pantā ir noteikts, ka bērna kopšanas atvaļinājuma pārtraukšana pirms piešķirtā atvaļinājuma termiņa beigām īstenojama darba koplīgumā vai darba līgumā noteiktajā kārtībā vai pamatojoties uz darba devēja un darbinieka vienošanos.

Tas nozīmē, ka jums būtu jāvēršas (sākumā telefoniski) pie darba devēja un jāpārrunā iespējas atgriezties darbā ātrāk. Ja darba devējs akceptē iespēju atgriezties ātrāk, tad jums būs jāraksta iesniegums par bērna kopšanas atvaļinājuma pārtraukšanu.

Ja esat nolēmusi darba attiecības izbeigt, jums ir tiesības, arī esot BKA, iesniegt darba devējam uzteikumu. Uzteikums ir iesniedzams rakstveidā, iesniedzot to darba devējam klātienē vai nosūtot pa pastu uz uzņēmuma adresi. Ja uzņēmumā ir noteiktas tiesības, uzteikumu var nosūtīt darba devējam arī uz e-pastu, parakstot to ar drošu elektronisko parakstu. Darbinieka uzteikuma termiņš ir viens mēnesis, proti, darba attiecības tiks izbeigtas mēnesi pēc uzteikuma iesniegšanas. Taču puses var vienoties arī par īsāku uzteikuma termiņu.

Vairāk par darbinieka uzteikumu lasiet skaidrojumā Darbinieka uzteikums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 99 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas