E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23692
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Prasības dienas centra pakalpojuma sniedzējiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūlijā, 2021
Betija

Labdien. Interesē vadlīnijas un likums/i par norādīto tēmu “dienas centrs bērniem ar īpašām vajadzībām”. Aktualizēts tiktu: 1) bērna pieskatīšana vecāka prombūtnes laikā (diennakts gaišajā posmā); 2) rotaļas, spēles, aktivitātes un dažāda tipa rotaļu pasākumi bērniem (centra apmeklētājiem) jebkuram vecumam, bet tai pašā laikā pieskatāmajam bērnam, pusaudzim.

A
atbild:
22. jūlijā, 2021
Labklājības ministrija
Aiga Ozoliņa, Komunikācijas nodaļas vadītāja

Dienas aprūpes centriem un dienas centriem ir saistoši Ministru kabineta 13.06.2017. noteikumu Nr. 338 “Prasības sociālo pakalpojumu sniedzējiem” II nodaļas “Vispārīgās prasības sociālo pakalpojumu sniedzējiem” un attiecīgi XIX nodaļas “Prasības dienas aprūpes centra pakalpojuma sniedzējiem” vai XX  nodaļas “Prasības dienas centra pakalpojuma sniedzējiem” noteiktās prasības. Tāpat sociālo pakalpojumu sniedzējiem ir jāreģistrē sava darbība atbilstoši Ministru kabineta 27.06.2017. noteikumos Nr. 385 “Noteikumi par sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrēšanu” noteiktajam.

Ņemot vērā to, ka dienas aprūpes centru un dienas centru klientu vajadzības var būtiski atšķirties (piemēram, atkarībā no bērnu vecuma, funkcionālajiem traucējumiem vai sociālajām problēmām), tad sociālā pakalpojuma sniedzējam ir jānodrošina pakalpojuma organizēšana, lai pēc iespējas precīzāk apmierinātu klientu objektīvās vajadzības pēc sociālā atbalsta. Turklāt saskaņā ar Ministru kabineta 13.06.2017. noteikumu Nr. 338 “Prasības sociālo pakalpojumu sniedzējiem” 5.4. punktā noteikto sociālo pakalpojumu sniedzējs katram klientam izstrādā individuālo sociālās rehabilitācijas vai sociālās aprūpes plānu, kurā ietver veicamos uzdevumus, pasākumus u. tml.

Labklājības ministrijā nav izstrādātas speciālas vadlīnijas dienas aprūpes vai dienas centriem bērniem, un LM paļaujas uz speciālistu profesionālo sagatavotību un dažādo darba metožu un tehniku pielietošanas prasmēm.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas