E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23196
Lasīšanai: 2 minūtes

Līgums par mājas izpirkšanas tiesībām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. maijā, 2021
Agnese

Labdien! Esmu no vīra mantojusi privātmāju. Visus papīrus un zemesgrāmatu nokārtoju. Bet ir šķēršļi, lai tiktu tur dzīvot. Kamēr vīrs vēl bija dzīvs, viņš, man nezinot, noslēdza līgumu (par izpirkumu pa daļām), bet viņiem tas līgums nav apstiprināts pie notāra un nav nostiprinājuma līguma, nekas arī nebija ierakstīts zemesgrāmatā. Vai es varu šiem cilvēkiem likt izvākties? Jo es šo īpašumu nevēlos pārdot, es vēlos tajā dzīvot.

A
atbild:
28. maijā, 2021
Inese Helmane
LV portāls

Civillikuma 994. pantā norādīts, ka par nekustamā īpašuma īpašnieku atzīstams tikai tas, kas par tādu ierakstīts zemesgrāmatā.

Saskaņā ar Civillikuma 1511. pantu līgums plašākā nozīmē ir ikkatra vairāku personu savstarpēja vienošanās par kādu tiesisku attiecību nodibināšanu, pārgrozīšanu vai izbeigšanu.

Civillikuma 1519. pants nosaka: no līguma izrietošās tiesības un saistības, ciktāl tās nav tīri personiskas, pāriet uz līdzēju mantiniekiem un tiesību pēcniekiem, ja vien likumā nav paredzēts noteikts izņēmums.

Lai precīzāk atbildētu uz jūsu jautājumu, būtu jāiepazīstas ar visiem dokumentiem, tāpēc ieteicams konsultēties ar zvērinātu advokātu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 67 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas