E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23168
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
4
4

Nama pārvaldnieks var sniegt informāciju tikai dzīvokļa īpašniekam vai viņa pilnvarotajai personai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. maijā, 2021
Artūrs

Labdien! Lai noskaidrotu organizatoriskus un klientu atbalsta jautājumus (šajā gadījumā interesē jautājums, kāpēc RNP nereaģēja uz nakts avārijas izsaukumu), es pierakstījos uz pieņemšanu pie vadītāja vietnieka namu pārvaldē. Dzīvokļa īpašniece ir mana māte. Namu pārvalde paskaidroja, ka pēc viņu kārtības var pieņemt tikai vienu personu – dzīvokļa īpašnieci – vai notariāli pilnvarotu personu. Bez notariālas pilnvaras ar mani neviens nerunās. Vai tiešām noteikumi paredz, ka šajā gadījumā ir nepieciešama notariāli apstiprināta pilnvara? Vai tiešām namu pārvaldē (pie RNP vadītājiem) ar jautājumiem var vērsties tikai dzīvokļu īpašnieki vai viņu notariāli pilnvarotas personas? Kur var vērsties, lai aizstāvētu savas tiesības, ja RNP (atsakot tikšanos notariāli apstiprinātās pilnvaras dēļ) rīkojas prettiesiski? Paldies!

A
atbild:
14. maijā, 2021
Inese Helmane
LV portāls
SIA „Rīgas namu pārvaldnieks”
Una Grenevica, Komunikācijas nodrošinājuma nodaļas vadītāja

Lai varētu sniegt pilnīgu skaidrojumu par avārijas izsaukumu, mums ir nepieciešama konkrēta adrese, kurā notika avārijas situācija. Kā arī uzsveram, ka elektrības padeves pakalpojums līdz skaitītājam (ieskaitot) ir konkrētā elektrības padeves pakalpojuma sniedzēja atbildība, savukārt dzīvokļa īpašnieka pārziņā ir elektrības instalācijas, kas atrodas no individuālā skaitītāja līdz dzīvoklim un dzīvoklī. SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” ir atbildīgs par koplietošanas telpu (kāpņutelpu, pagrabtelpu, bēniņu) elektrības padeves instalācijām. Kā saprotam no aprakstītās situācijas, tad problēma bija konkrētajā dzīvoklī, ne visā mājā vai koplietošanas telpās.

Savukārt kārtību, kādā tiek sniegta informācija par mājas lietu, nosaka Ministru kabineta 2010. gada 28. septembra noteikumu Nr. 908 “Mājas lietas vešanas un aktualizēšanas noteikumi” 27. punkts, proti, tikai dzīvojamās mājas īpašniekam vai viņa pilnvarotajai personai ir tiesības iepazīties ar mājas lietu. Informāciju sniegt trešajām pusēm mums liedz likums. Šādas informācijas izplatīšanai var būt negatīvas sekas, jo nevaram definēt trešās personas nolūku, kā arī attiecības ar dzīvokļu īpašnieku.

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” kapitāla daļu turētājs ir Rīgas pašvaldība, kapitāla daļu turētāja pārstāvis: Rīgas domes priekšsēdētājs. Par RNP rīcību, ja tā jums šķiet prettiesiska, ir jāvēršas Rīgas pašvaldībā.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas