E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30593
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Kas var veikt ūdens skaitītāja maiņu

J
jautā:
02. oktobrī, 2023
Ūdens puisis

Mājās jāmaina ūdens skaitītājs (daudzdzīvokļu ēka – siltā ūdens skaitītājs). Pats strādāju inženiersistēmu firmā kā montāžnieks. Vēlos pats nomainīt skaitītāju. Kā ar maiņas aktu, kur varu to iegūt? Zinu, ka plombas var “Akveduktā” ar sērijas numuriem iepirkt.

A
atbild:
20. oktobrī, 2023
SIA „Rīgas namu pārvaldnieks”
Una Grenevica, Komunikācijas nodrošinājuma nodaļas vadītāja

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 1013 “Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” nosacījumiem ūdens patēriņa skaitītājam, ko izmanto ūdens patēriņa uzskaitei, ir jābūt noplombētam (14.5 punkts: pārvaldnieks vai cita persona, kura ir uzstādījusi vai nomainījusi ūdens patēriņa skaitītāju, noplombē skaitītāja pievienošanas vietu. Ja ūdens patēriņa skaitītāju uzstādījusi vai nomainījusi cita persona, pārvaldnieks var pieprasīt skaitītāja pievienošanas vietu noplombēt viņa klātbūtnē, par to iepriekš informējot atbilstoši šo noteikumu 14.2 punktam).

“Rīgas namu pārvaldnieks” nepieprasa skaitītāja pievienošanas vietu noplombēt viņa klātbūtnē, taču pieprasām aktu par skaitītāja maiņu un/vai tā pievienošanas vietas noplombēšanu. Līdz ar to dzīvoklī skaitītāju maiņu un noplombēšanu var veikt jebkura licencēta juridiska vai sertificēta fiziskā persona, kas veic verificētu ūdens patēriņa skaitītāju uzstādīšanu un ir tiesīga sagatavot ūdens patēriņa skaitītāju nomaiņas aktu. Tādējādi klients var veikt skaitītāja maiņu, tomēr skaitītāju noplombēšanai un akta sagatavošanai nepieciešams izsaukt attiecīgo speciālistu, kurš par šo faktu var sagatavot aktu. Sagatavoto aktu/tā apstiprinātu kopiju nepieciešams iesniegt pārvaldniekam.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas