E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20378
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Normatīvajos aktos šobrīd nav noteikta prostitūcijas definīcija

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūnijā, 2020
Santa

Vai naudas piedāvāšana par seksuālu pakalpojumu ar iespēju personai piekrist vai atteikt ir tas pats, kas prostitūcija, kad seksuālo pakalpojumu sniedzējs nosaka samaksu par savu pakalpojumu?

A
atbild:
15. jūnijā, 2020
Olga Lauva
juriste

Šobrīd normatīvajos aktos nav noteikta prostitūcijas definīcija, bet tā tiek interpretēta kā seksuālo pakalpojumu sniegšana par samaksu. Latvijā prostitūcija ir legāla un tiek regulēta saskaņā ar 2008. gada 22. janvāra Ministru kabineta noteikumiem Nr. 32 “Prostitūcijas ierobežošanas noteikumi”.

Prostitūcija Latvijā nav aizliegta, tomēr tā ir ierobežota.

Personai atļauts piedāvāt vai sniegt seksuālos pakalpojumus par maksu tikai dzīvojamā telpā, kura ir tās īpašums vai par kuru tā ir noslēgusi īres līgumu. Dzīvojamā telpa nedrīkst būt tuvāk par 100 metriem no izglītības iestādes vai baznīcas. Tāpat šos pakalpojumus nedrīkst sniegt dzīvojamā telpā, kurā atrodas nepilngadīgais vai kāda cita šajā telpā vai mājā dzīvojoša persona pret to iebilst.

Personām ir aizliegts apvienoties grupās, lai piedāvātu un sniegtu seksuālos pakalpojumus par maksu, kā arī pieņemtu pasūtījumus seksuālo pakalpojumu sniegšanai par maksu.

Seksuālos pakalpojumus aizliegts piedāvāt un reklamēt internetā, presē un citos plašsaziņas līdzekļos, kā arī izmantojot citu personu starpniecību. Tāpat izklaides un atpūtas iestāžu vadītājiem ir jānodrošina, lai šajās iestādēs netiktu piedāvāti, sniegti un saņemti seksuālie pakalpojumi par maksu.

Ar prostitūciju aizliegts nodarboties nepilngadīgai personai.

Par prostitūcijas ierobežošanas noteikumu pārkāpšanu persona var tikt saukta gan pie administratīvās atbildības, gan kriminālatbildības.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas