E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17015
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola
1
1

Vai var izlikt atzīmes par “i” un “ni” vērtējumiem?

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. maijā, 2019
Dāniels

Labdien! Vai skolotājs var izlikt atzīmes par i/ni darbiem? (Skolotājs skatās uz visiem i/ni darbiem un izliek "apkopojošo" atzīmi.)

A
atbild:
23. maijā, 2019

Apzīmējumiem “i” un “ni” nav skaitliskās vērtības, tie parāda tikai to, vai darbs ir ieskaitīts. Līdz ar to skolotājam nav tiesību šiem apzīmējumiem piešķirt kādu skaitlisko vērtību. Tāpat informējam, ka izglītojamā mājas un patstāvīgo darbu neizpilde (visbiežāk tieši šie darbi tiek vērtēti ar “i” vai “ni”) nevar ietekmēt semestra vai gada vērtējumu mācību priekšmetā vienas balles robežās (piemēram, samazināt atzīmi no “7” uz “6”), tomēr to var ņemt vērā vērtējuma izšķiršanās gadījumā. Jāuzsver, ka izglītojamo semestra un gada vērtējuma izlikšanai mācību priekšmetā, t.sk. semestra vidējā vērtējuma noapaļošanas principiem jābūt noteiktiem izglītības iestādes mācību sasniegumu vērtēšanas kārtībā, kas konsekventi jāievēro visiem pedagogiem. Ar šo kārtību jāiepazīstina visi izglītojamie un viņu vecāki.

Ņemot vērā izglītības iestādes tiesības izstrādāt savu mācību sasniegumu vērtēšanas kārtību, Izglītības kvalitātes valsts dienests aicina ar jautājumiem par mācību sasniegumu vērtēšanu vispirms vērsties pie mācību priekšmeta pedagoga un izglītības iestādes vadības, lūdzot pamatot izlikto vērtējumu ar mācību sasniegumu vērtēšanas kārtībā noteikto.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 88 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas