E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26812
Lasīšanai: 4 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Ūdens skaitītāja verificēšanas termiņš

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. jūlijā, 2022
Sigita

Labdien. Dzīvoklī ūdens skaitītājiem beidzās verifikācijas termiņš 11.05.2022. Šis datums ir trīs mēnešu laikā pēc ārkārtējās situācijas beigām. Jūsu portālā bija šāds skaidrojums: Vienlaikus, ja skaitītāja verificēšanas termiņš beidzas nepilnu triju mēnešu laikā pēc ārkārtējās situācijas beigām, tiek dots papildu laiks, proti, tik liels termiņa pagarinājums, lai kopējais laiks, kad ir iespējams veikt atkārtoto verificēšanu, būtu trīs mēneši. Vai Rīgas namu pārvaldniekam ir tiesības man likt maksāt soda naudu par skaitītāja neverificēšanu jūnija rēķinā? Skaitītājs tika nomainīts 13.07.2022.

A
atbild:
23. jūlijā, 2022
SIA „Rīgas namu pārvaldnieks”
Una Grenevica, Komunikācijas nodrošinājuma nodaļas vadītāja

Saistībā ar ūdens patēriņa skaitītāju verifikāciju vai nomaiņu Ministru kabineta noteikumi Nr. 1013 “Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” paredz: ja minētais termiņš beidzas nepilnu triju mēnešu laikā pēc ārkārtējās situācijas beigām, šo ūdens patēriņa skaitītāju atkārtotās verificēšanas/nomaiņas veikšanas termiņš attiecīgi tiek pagarināts, lai verificēšanu/nomaiņu varētu nodrošināt triju mēnešu laikā. Aprēķinot apmaksājamo daļu par pakalpojumu, kas saņemts līdz verificēšanai, ņem vērā arī šo ūdens patēriņa skaitītāju rādījumus.

Ūdens patēriņa skaitītāju verificēšanas/nomaiņas dokumentus iesniedz līdz mēneša 15. datumam, lai datubāzē tie būtu pieejami nākamajā rādījumu iesniegšanas periodā, pretēji nav iespējams iesniegt ikmēneša ūdens patēriņa rādījumus, patēriņš tiek aprēķināts un piestādīts pēc normas, kas noteikta Rīgas domes saistošajos noteikumos Nr. 4 “Par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu līguma noteikumiem, tā slēgšanas, grozīšanas un izbeigšanas kārtību”, atbilstoši Ministru kabinetu noteikumu Nr. 1013 19. punktam, kā arī tiek aprēķināta un piestādīta ūdens patēriņa starpība (ūdens patēriņa starpība dzīvokļa īpašniekam nedrīkst pārsniegt ūdens patēriņa normu vienam iedzīvotājam, kas noteikta Rīgas domes saistošajos noteikumos Nr. 4, un atlikusī ūdens patēriņa starpība daļa tiek sadalīta uz visiem dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašniekiem, ieskaitot to dzīvokļa īpašnieku, kas nav nomainījis/verificējis ūdens patēriņa skaitītājus).

Nomaiņas/verifikācijas aktu un skaitītāju sertifikātus jāiesniedz:

  • sūtot uz e-pastu rnparvaldnieks@rnparvaldnieks.lv, norādot arī tālruņa numuru saziņai;
  • atstājot dokumentus tiem paredzētā pastkastē pie jebkura SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” Klientu apkalpošanas centra, norādot arī tālruņa nr. saziņai;

ar pasta starpniecību nosūtot dokumentus uz SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” juridisko adresi – Aleksandra Čaka iela 42, Rīga, LV-1011.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas