E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22876
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Pedagoga uzteikuma termiņš

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. aprīlī, 2021
Baiba

Labdien! Vai skolotājam, kurš iesniedz atlūgumu, vēl ir jānostrādā viens mēnesis, kā tas ir vairākumā darbavietu? Ar septembri vairs neatgriezīšos skolas vidē, tagad domāju, kurā brīdī skolas vadībai paziņot par savu lēmumu. Paldies!

A
atbild:
21. aprīlī, 2021
Valsts darba inspekcija
Dace Stivriņa, Darba tiesību nodaļas Konsultatīvā centra vadītāja

Ja vēlaties pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar darba devēju, jums atbilstoši Darba likuma 100. panta pirmajai daļai ir tiesības uzteikt darba līgumu vienu mēnesi iepriekš, ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts īsāks uzteikuma termiņš. Uzteikumu var iesniegt gan darbnespējas laikā, gan atvaļinājuma laikā.

Kā nosaka Darba likuma 112.1 panta pirmā daļa, uzteikumu otrai pusei var izsniegt uz vietas personīgi vai piegādājot ar ziņneša, tostarp zvērināta tiesu izpildītāja, starpniecību, kā arī izmantojot pasta komersanta pakalpojumus. Uzteikumu otrai pusei var nosūtīt arī pa elektronisko pastu, izmantojot drošu elektronisko parakstu, ja tas noteikts darba līgumā vai darba koplīgumā.

Ja uzteikumu uz otras puses darba līgumā norādīto adresi nosūta ierakstītā pasta sūtījumā, tad uzteikums uzskatāms par saņemtu septītajā dienā pēc tā nodošanas pastā. Tādējādi, ja uzteikumu darba devējam nosūtīsiet ar pasta komersanta starpniecību kā ierakstītu pasta sūtījumu, uzteikums stāsies spēkā septītajā dienā pēc tā nodošanas pastā. Pēc uzteikuma stāšanās spēkā sāk tecēt Darba likuma 100. panta pirmajā daļā noteiktais uzteikuma termiņš. Darba devējam darbinieka uzteikums ir saistošs, līdz ar to darba tiesiskās attiecības ir izbeidzamas pēc uzteikuma termiņa beigām.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas