E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22550
Lasīšanai: 2 minūtes

Uz noteiktu laiku noslēgts darba līgums

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. martā, 2021
Agnese

Izveidojusies līdz šim nepieredzēta situācija: darbiniecei, kura pieņemta darbā uz noteiktu laiku (uz pastāvīgās darbinieces bērna kopšanas atvaļinājuma laiku), iestājusies grūtniecība, līdz ar to pēc īsa brīža konkrētais amats atkal kļūst vakants uz noteiktu laiku. Kā noformēt darba līgumu darbiniekam, kurš tiks pieņemts darbā?

A
atbild:
11. martā, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Uz laiku promesoša darbinieka aizvietošana parasti tiek noformēta kā darba līgums uz noteiktu laiku. Personai, kas, aizvietojot promesošu darbinieci, devās grūtniecības atvaļinājumā, noslēgtais darba līgums izbeigsies līgumā norādītajā datumā vai iestājoties apstākļiem, kas izbeidz šī līguma darbību, piemēram, kad atgriezīsies no BKA darbā darbiniece, kura ir nolīga un nenoteiktu laiku. Proti, aizvietotājas grūtniecība nerada darba devējam pienākumu viņu nolīgt uz pastāvīgu laiku, jo viņa bija nolīgta uz aizvietošanas laiku. Skatīt Darba likuma 44. un 45. pantu.

Konkrētajā situācijā līguma termiņš ar jauno aizvietotāju būtu slēdzams uz pastāvīgās darba attiecībās esošās promesošās darbinieces prombūtnes laiku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas