E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18656
Lasīšanai: 2 minūtes
2
21
2
21

Lai izņemtu naudu no aizgājēja bankas konta, nepieciešama miršanas apliecība

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. decembrī, 2019
Liene

Labdien! Lūgums paskaidrot, kā pareizi rīkoties šādā situācijā. Māte diemžēl zaudēja cīņā ar vēzi. Kaut gan viņa vēlējās, viņa nepaspēja pārskaitīt naudu no sava konta uz manu (meitas kontu). Ģimenē tagad esam trīs cilvēki: tēvs un divas pilngadīgas meitas. Strīda par to, kam pienākas nauda, nav: jo lielākoties mammas kontā ir nauda, kuru es biju skaitījusi viņai. Vai pirms došanās uz banku vispirms jāiet pie notāra? Kādi dokumenti notāram jāiesniedz, un kāds dokuments mums pie viņa jānoformē? Vai par šo naudas summu, kas palikusi bankas kontā, būs jāmaksā kāds nodoklis? Ja būs jāmaksā, cik un kādā veidā? Vai ir nozīme tam, ka bankas kontā ir mazāka summa, nekā iztērējām bērēm? Paldies!

A
atbild:
10. janvārī, 2020
Signe Krūzkopa
LV portāls

Lai mantotu savas mātes atstāto mantu, kas ir ne tikai minētie naudas līdzekļi, bet arī visa mantojuma atstājējas kustamā un nekustamā manta (arī visas mantojuma atstājēja parādu saistības, ja tādas bijušas), Jums jāvēršas pie notāra un jākārto mantojuma lieta. Mantošanas iesniegumu sagatavos un visu nepieciešamo informāciju sniegs jebkurš notārs.

Zvērināta notāra atlīdzības takse tiek aprēķināta saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 737 “Noteikumi par zvērinātu notāru atlīdzības taksēm un to noteikšanas kārtību” 39.1. un 39.2. punktu.

Labs saturs
21
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas