E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21573
Lasīšanai: 4 minūtes
2
2

Vadīšanas eksāmenu CSDD var kārtot 3 gadus no iestāšanās dienas autoskolā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. novembrī, 2020
Dana

Labdien! Pagājušajā gadā uzsāku autovadītāju kursus. Nepaguvu nokārtot teorijas eksāmenu gada laikā: bija radušās ģimenes problēmas sakarā ar notiekošo valstī, tika noteikta arī ārkārtas situācija valstī, un kādu laiku nedz autoskola, nedz CSDD nebija pieejamas. Respektīvi, nokavēju 2 dienas, lai nokārtotu eksāmenus. Vai tiešām jāsāk viss no sākuma? Vai, pamatojoties uz darbības pārtraukumu pavasarī, varu lūgt autoskolai atļauju kārtot eksāmenu? Varbūt ir kāds likums, uz ko varu atsaukties, lai panāktu vienošanos?

A
atbild:
29. decembrī, 2020
Linda Ņikona
LV portāls

Apmācības autoskolā notiek saskaņā ar Ministru kabineta (MK) noteikumiem Nr. 358 “Noteikumi par transportlīdzekļu vadītāju apmācību un transportlīdzekļu vadītāju apmācības programmām”. Minēto MK noteikumu 48. punkts paredz, ka transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanas eksāmenus Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) persona var kārtot trīs gadus, skaitot no reģistrēšanās dienas autoskolas mācību grupā. Ja persona minētajā termiņā eksāmenus nekārto vai nenokārto, transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanai tā reģistrējas jaunā autoskolas mācību grupā un atkārtoti beidz apmācību autoskolā.

Proti, kad pilnībā pabeigta apmācība autoskolā, trīs gadu laikā no reģistrēšanās dienas autoskolas mācību grupā ir jānokārto CSDD eksāmeni un jāiegūst vadītāja apliecība. No uzdotā jautājuma var secināt, ka pēc autoskolas CSDD vēl neesat kārtojusi tieši teorijas eksāmenu, kas nozīmē, ka, pabeidzot autoskolu, jums trīs gadu laikā (no reģistrēšanās dienas autoskolā), nevis gada laikā jānokārto CSDD eksāmeni.

Pēc apmācības beigām autoskolā individuāli vai ar autoskolas palīdzību var pieteikties uz vadītāja kvalifikācijas iegūšanas teorētisko un (vai) braukšanas eksāmenu kādā no 10 CSDD klientu apkalpošanas centriem, kas sniedz vadītāju kvalifikācijas pakalpojumus.

Saskaņā ar MK noteikumu Nr. 103 21. punktu transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanai eksāmenus CSDD kārto šādā secībā: vispirms kārto teorētisko eksāmenu, bet pēc tā sekmīgas nokārtošanas – vadīšanas eksāmenu.

Vēršam jūsu uzmanību, ka vadīšanas eksāmens CSDD ir jānokārto gada laikā pēc teorijas eksāmena nokārtošanas CSDD. Pretējā gadījumā teorijas eksāmens jākārto atkārtoti.

Vienlaikus norādām: saistībā ar Covid-19 pastāv iespēja, ka arī jūsu gadījumā eksāmenu kārtošanas un kursu beigšanas termiņš var tikt pagarināts par ārkārtējās situācijas laiku, kas bija izsludināta pavasarī, jo tobrīd CSDD uz laiku nevarēja pieteikties braukšanas eksāmenam. Proti, pavasarī CSDD mājaslapā tika norādīts, ka eksāmenu kārtošanas un kursu beigšanas termiņi tiek pagarināti par ārkārtējās situācijas laiku.

Šobrīd CSDD turpina sniegt pakalpojumus, uz teorētiskajiem un transportlīdzekļu vadīšanas eksāmeniem ir jāpierakstās, izmantojot e-CSDD vai zvanot uz tālruni 67025777.

Lai noskaidrotu precīzu informāciju par savu konkrēto situāciju, aicinām sazināties ar CSDD Klientu apkalpošanas centru (kontaktinformācija un regulārie darba laiki pieejami ŠEIT).

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas