E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29722
Lasīšanai: 2 minūtes
14
14

Vēnu operācijas ir valsts apmaksātas

J
jautā:
19. jūnijā, 2023
Dzintra

Labdien! Kur iegūt informāciju par valsts apmaksātajām operācijām, šajā gadījumā – vēnu? Skopa atbilde no NVD, neko konkrētu neatradu. Varbūt vairāk nav pieejams šāds pakalpojums? Paldies!

A
atbild:
19. jūlijā, 2023
Nacionālais veselības dienests
Sintija Gulbe, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece
Santa Galiņa
LV portāls

Sazinoties ar NVD, noskaidrojām, ka no valsts budžeta līdzekļiem tiek apmaksātas vēnu operācijas atbilstoši noteiktām medicīniskām indikācijām un pielietojot dažādas metodes (ķirurģiski vai izmantojot lāzeri). Katra pacienta individuālo gadījumu izvērtē ārsts, piemēram, ķirurgs, kas var sniegt papildu informāciju par nozīmēto operāciju.  

NVD skaidro: atbilstoši pacienta medicīniskajām indikācijām valsts apmaksāta operācija var tikt veikta dienas stacionārā vai diennakts stacionārā. Veicot valsts apmaksātu operāciju dienas stacionārā, pacientam  jāmaksā pacienta līdzmaksājums 7 eiro par ārstēšanos dienas stacionārā (par katru dienu) un 4 eiro par katru veikto operāciju. Savukārt diennakts stacionārā pacientam ir jāmaksā valstī noteiktā pacienta iemaksa – 10 eiro diennaktī (sākot no otrās dienas), kā arī ārstniecības iestāde ir tiesīga papildus iekasēt līdzmaksājumu līdz 31 eiro par vienā stacionēšanās reizē operāciju zālē veiktajām ķirurģiskajām operācijām. 

No valsts budžeta līdzekļiem netiek apmaksāti kosmetoloģiskie pakalpojumi un estētiski ķirurģiskas operācijas, uzsver NVD.

Labs saturs
14
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas