E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31208
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
1

Transportlīdzekļa vadītāja medicīniskās izziņas derīguma termiņš pēc 60 gadu vecuma

J
jautā:
11. decembrī, 2023
Laine

Ja esmu 60 gadus veca, uz cik ilgu laiku man tiks izsniegta medicīniskā izziņa CSDD?

A
atbild:
19. decembrī, 2023
Signe Laizāne
LV portāls
  • AM, A1, A, B1, B un BE kategorijas transportlīdzekļu vadītājiem medicīniskā izziņa jāatjauno ik pēc 10 gadiem, personām pēc 60 gadu vecuma – ik pēc 3 gadiem;
  • C1, C, D1, D, C1E, CE, D1E un DE kategorijas transportlīdzekļu vadītājiem izziņa jāatjauno ik pēc 5 gadiem, personām pēc 60 gadu vecuma – maksimāli ik pēc 3 gadiem.

Veselības pārbaudes nepieciešamību un kārtību nosaka Ceļu satiksmes likums un Ministru kabineta noteikumi Nr. 940 “Noteikumi par veselības pārbaudēm transportlīdzekļu vadītājiem un personām, kuras vēlas iegūt transportlīdzekļu vadītāju kvalifikāciju, kā arī par pirmstermiņa veselības pārbaudes izdevumu segšanas kārtību”.

Ziņas par transportlīdzekļa vadītāja medicīniskās izziņas derīguma termiņu, soda punktiem, kā arī citu noderīgu informāciju var meklēt CSDD e-pakalpojumos. Vēršam uzmanību, ka tos var izmantot tikai reģistrēti lietotāji.

Pieteikties e-pakalpojumiem var divējādi:

  • reģistrētiem lietotājiem jāievada sava e-pasta adrese un parole;
  • jāautorizējas ar internetbankas, personas apliecības (eID kartes) vai eParaksta palīdzību, izmantojot vietnes latvija.lv sistēmu.

Reģistrējoties sadaļā “Vadītāja dokumenti”, var redzēt gan vadītāja apliecības, gan medicīniskās izziņas derīguma termiņu. Tāpat jūs tur varat meklēt informāciju par neapmaksātiem sodiem, pārkāpuma uzskaites punktiem, tehniskās apskates datiem, transportlīdzekļa datiem u. c.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas