E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20201
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Grozījumi darba līgumā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. maijā, 2020
Kirils

Darba devējs man piedāvā mainīt amatu (mainās amata kods un amata apraksts). Vai man ir 30 dienas, lai pieņemtu lēmumu un paziņotu darba devējam? Ja tā ir, vai darba devējs pēc šīm 30 dienām var aizturēt mani vēl uz 30 dienām? Tad kopā pēc piedāvājuma mainīt amatu var paiet maksimāli divi mēneši?

A
atbild:
21. maijā, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba līgumu var grozīt uz pušu vienošanās pamata (Darba likuma 97. pants). Tas nevar notikt vienpusējā kārtā, piespiedu kārtībā, turklāt priekšlikums no darba devēja darba līguma grozījumiem ir nopietni izskatāms tikai tad, ja tas ir izteikts rakstveidā. Rakstveida formas mērķis ir precīzi iepazīstināt darbinieku ar piedāvātajām izmaiņām, kā arī nosacījumiem, kas notiek situācijā, ja darbinieks nepiekrīt piedāvātajai kārtībai.

Proti, Darba likuma 98. pants paredz, ka darba devējam saskaņā ar likuma 101. panta pirmās daļas noteikumiem ir tiesības ne vēlāk kā vienu mēnesi iepriekš rakstveidā uzteikt darba līgumu ar nosacījumu, ka darba tiesiskās attiecības tiks izbeigtas, ja darbinieks nepiekritīs tās turpināt atbilstoši darba devēja piedāvātajiem darba līguma grozījumiem.

Iepazīstinot darbinieku ar piedāvātajiem darba līguma grozījumiem, iepriekš minēto pantu ietver vienošanās tekstā. Tādējādi darbinieks ar to iepazīstas, saņemot dokumentu.

Tas nozīmē, ka grozījumi darba līgumā stājas spēkā vai darba attiecības tiek izbeigtas maksimāli viena mēneša laikā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas