E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21598
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Kas ir publiska vieta

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. novembrī, 2020
Andrejs

Labdien. Es gribu jautāt, kas ir publiska vieta? Likumā ir sekojoša definīcija: Publiska vieta – šā likuma izpratnē jebkura vieta, kura neatkarīgi no tās faktiskās izmantošanas vai īpašuma formas kalpo sabiedrības kopējo vajadzību un interešu nodrošināšanai un kura par maksu vai bez maksas ir pieejama ikvienai fiziskajai personai, kas nav attiecīgās vietas īpašnieks, tiesiskais valdītājs, turētājs, algots darbinieks vai cita persona, kuras atrašanās attiecīgajā vietā ir saistīta ar darba pienākumu izpildi, pasākuma organizēšanu vai ir uz uzņēmuma līguma pamata. Vai brīdī, kad, piemēram, nakts klubs ir slēgts (neviens no āra par maksu vai bez maksas nevar ienākt iekšā) un klubā nenotiek pakalpojumu sniegšana, skaitās kā publiska vieta? Jo definīcijā ir noteikts “ir pieejama ikvienai fiziskajai personai”. Bet, ja ikvienai fiziskai personai nav pieejams, taču ir pieejams kaut kādiem noteiktiem cilvēkiem, kas nav jebkura veida darbinieki?

A
atbild:
12. novembrī, 2020

Kā jau tas izriet no jautājuma, saskaņā ar Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likuma 1. panta 1.1 punktu publiska vieta – šā likuma izpratnē jebkura vieta, kura neatkarīgi no tās faktiskās izmantošanas vai īpašuma formas kalpo sabiedrības kopējo vajadzību un interešu nodrošināšanai un kura par maksu vai bez maksas ir pieejama ikvienai fiziskajai personai, kas nav attiecīgās vietas īpašnieks, tiesiskais valdītājs, turētājs, algots darbinieks vai cita persona, kuras atrašanās attiecīgajā vietā ir saistīta ar darba pienākumu izpildi, pasākuma organizēšanu vai ir uz uzņēmuma līguma pamata.

Attiecīgi, periodā, kad nakts klubs nenodrošina izklaides pasākumu norises, tā nav uzskatāma par publisku vietu likuma izpratnē.

Ja attiecīgā vieta nav pieejama publiski, bet ir pieejama privāti (privāts pasākums u. tml.), tad šāda pasākuma norise ir definējama kā privāts, nevis publisks pasākums.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas