E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19117
Lasīšanai: 2 minūtes

Grūtniecība un BKA nepagarina uz noteiktu laiku noslēgtu darba līgumu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. janvārī, 2020
Kristiāna

Labdien! Pirms nepilniem 3 gadiem uzsāku darbu uz noteiktu laiku (kamēr kolēģe atradās bērna kopšanas atvaļinājumā). Mēnesi pirms tam, kad kolēģei būtu bijis jāatgriežas darbā, pati devos bērna kopšanas atvaļinājumā. Kolēģe pēc mēneša darbā neatgriezās, un manā/mūsu vietā tika pieņemta jauna darbiniece.
Vai man ir kāda iespēja/priekšroka atgriezties darbā pēc BKA, pat ja iepriekš bijis noslēgts līgums uz laiku? Vai man vienkārši tiks pārtrauktas darba attiecības?

A
atbild:
20. janvārī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darbiniekam, kam ir noslēgts darba līgumu uz noteiktu laiku (arī aizvietojot uz laiku promesošu darbinieku), ir jāņem vērā, ka nekādi citi apstākļi kā vien darba devēja piedāvāta iespēja konkrētā brīdī, noslēgtā līguma darbības laikā, šo pirmreizēji noslēgto darba līgumu nepagarinās.

Jo uz noteiktu laiku noslēgta darba līguma termiņš beidzas noteiktajā datumā arī pārejošas darbnespējas, grūtniecības un bērna kopšanas atvaļinājuma gadījumā. Tas ir noteikts Darba likuma 44. pantā.

Tā kā Jūs līguma darbības laikā devāties bērna kopšanas atvaļinājumā un Jūsu vietā ir pieņemta cita darbiniece, Jūsu darba līgums izbeigsies/izbeidzās līgumā noteiktajā termiņā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas