E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18992
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Pašvaldība ar mājokli pirmām kārtām palīdz maznodrošinātajiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. janvārī, 2020
Anna

Labdien! Šobrīdz dzīvoju kopā ar māti municipālajā dzīvoklī, kuru izsniedza pašvaldība. Dzīvoklī dzīvojam seši cilvēki. Mana māte (2. grupas invalīde), māsa (18 gadi), arī otrās grupas invalīde, brālis (10 gadi) un mani divi nepilngadīgie bērni. Viens no maniem bērniem ir invalīds. Trūcīgā statusa mums nav, jo uz katru personu vidējie ienākumi ir 135 eiro mēnesī. Dzīvojam trīsistabu dzīvoklī (70 m2 kopā ar koplietošanas telpām). Vai es ar saviem bērniem varu pretendēt uz pašvaldības dzīvokli atsevišķi? Zinu, ka pēc likuma bērnam invalīdam ir jābūt atsevišķai istabai, pati to nodrošināt šobrīd nevaru.

A
atbild:
13. janvārī, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likums “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” nosaka personu kategorijas, kas ir tiesīgas pretendēt uz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā.

Likumā ir noteikts, kad palīdzība sniedzama neatliekami (ja dzīvojamā telpa vai dzīvojamā māja ir cietusi terora aktā, stihiskā nelaimē, avārijā) u. c. gadījumos.

Vēl ir vairākas situācijas (14. pants), kurās personas ar dzīvojamo telpu nodrošināmas pirmām kārtām. Galvenokārt tās ir maznodrošinātās personas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas