E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1882
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
2
2

Protokola sastādīšanas termiņš

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. janvārī, 2013
Agris Puters

Labdien. Portālā ir publicēta atbilde (it kā) uz manu jautājumu. Esmu dzirdējis, ka kopš jūlija Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā vairs nav ierobežots laiks administratīvā pārkāpuma lietvedībai, ja lietvedība ierosināta, tad protokols var tikt sastādīts un sods uzlikts kaut vai pēc N gadiem. Vai tā tiešām ir? Vēlos norādīt, ka faktiski neesmu saņēmis atbildi pēc būtības - vai pastāv kādi termiņa ierobežojumi no administratīvā pārkāpuma lietvedības ierosināšanas brīža līdz administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanas brīdim. Vai jautājums tiešām bija nesaprotams?
Ja iespējams, lūdzu sniegt atbildi tieši šādā kontekstā - vai pastāv kādi termiņa ierobežojumi no administratīvā pārkāpuma lietvedības ierosināšanas brīža līdz administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanas brīdim, vai arī lietvedība var vilkties mūžīgi?

A
atbild:
07. februārī, 2013
Lolita Lūse
LV portāls

Pašlaik neviens no Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) pantiem nenosaka termiņu no administratīvā pārkāpuma lietvedības ierosināšanas brīža līdz administratīvā pārkāpuma  protokola sastādīšanas brīdim.

Šobrīd LAPK 37.panta pirmajā daļā ir norādīts termiņš lietvedības uzsākšanai, bet nav norādīts termiņš līdz administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanai. Pants paredz, ka, saņemot lietu, sešu mēnešu laikā no pārkāpuma izdarīšanas brīža ir jāuzsāk administratīvā lietvedība (piemēram, rezolūcijas veidā), bet pēc cik ilga laika jābūt sastādītam administratīvajam protokolam, neviens LAPK pants nenosaka.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas