E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6719
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja administratīvais sods uzlikts netaisnīgi, to var apstrīdēt

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. martā, 2015
Jānis

Labdien! Gribētu uzzināt par protokola sastādīšanas laiku. Man radies konflikts ar PP inspektoriem par fekāliju savākšanu. Tā ka mans suns nebija darījis lielo darbu, es atteicos parakstīt protokolu (nelietoju ne balss pacelšanu, ne rupjus vārdus), sarunas laikā sāka man draudēt, un tad es ļoti lēni aizgāju. Pēc kāda laika tika atsūtīti 3 protokoli, kuru sastādīšanas laiks ir pēc 17 dienām no tās dienas, kad mēs konfliktējām, vai tas ir likumīgi?

A
atbild:
19. martā, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 37.pantā ir noteikts: „Lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā var uzsākt ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā no pārkāpuma izdarīšanas dienas, bet, ja pārkāpums ir ilgstošs, — no pārkāpuma pārtraukšanas dienas.”

Ja uzskatāt, ka administratīvais sods Jums piemērots netaisnīgi un neatbilst reālajai situācijai, varat to apstrīdēt, ierakstītā vēstulē nosūtot iesniegumu attiecīgās pašvaldības policijas vadībai, konkrēti minot visus argumentus un nosaucot vārdā atbildīgās amatpersonas, kas sastādījušas protokolu (minētajā dokumentā tās ir uzrādītas).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas