E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18638
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Atvaļinājuma naudas aprēķins

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. novembrī, 2019
Inta

Noteikts nepilns summētais darba laiks pēc saskaņota grafika (gadu uz priekšu), taču reāli sešu mēnešu periodā pirms aiziešanas atvaļinājumā nostrādātas 1072 stundas (kalendāra darba dienu skaits: 126). Tātad vidēji darba dienā nostrādātas 8,508 stundas.
Vai atvaļinājuma nauda jāaprēķina saskaņā ar DL 75. panta 4. punktu, stundas vidējo izpeļņu reizinot ar vidējo nostrādāto stundu skaitu darba dienā, kuru aprēķina, pēdējo sešu mēnešu laikā nostrādāto stundu skaitu dalot ar kalendāra darba dienu skaitu (izņemot attaisnotu prombūtni) pēdējo sešu mēnešu laikā, vai jāapmaksā tās stundas, kuras man būtu jāstrādā, ja netiktu piešķirts ikgadējais atvaļinājums (pēc iepriekš saskaņotā grafika)?

A
atbild:
03. decembrī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Piešķirot darbiniekam atvaļinājumu, atvaļinājuma naudas aprēķinu veic pēc darbinieka faktiskās vidējās izpeļņas. Jo īpaši summētā darba laika gadījumā ir iespējamas virsstundas, tāpat darbinieks var saņemt piemaksas par papildu darbu, prēmiju, ne tikai ikmēneša darba algu. Šīs komponentes veido vidējo izpeļņu.

Darba likuma 75. pants paredz: “Visos gadījumos, kad darbiniekam saskaņā ar šo likumu izmaksājama vidējā izpeļņa, tā aprēķināma par pēdējiem sešiem kalendāra mēnešiem no darba algas, no normatīvajos aktos, darba koplīgumā vai darba līgumā noteiktajām piemaksām, kā arī no prēmijām.”

Minētā panta 4. punkts nosaka, kā no izmaksātās darba samaksas aprēķina dienas vidējo izpeļņu, bet 5. punkts kā aprēķina stundas vidējo izpeļņu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 77 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas