E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17170
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Par inženierkomunikāciju nomaiņu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. jūnijā, 2019
Ruta

Vai Ozolciema ielā 32/1 varētu, lūdzu, beidzot nomainīt padomju laika krānus un stāvvadus? Gandrīz katru mēnesi iedzīvotāji cieš no abu ūdeņu padeves. Piedevām "Siltumserviss Rīga" nekad nav sasniedzams.

A
atbild:
28. jūnijā, 2019
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ja dzīvokļu īpašnieki vēlas savā mājā nomainīt novecojušas inženierkomunikācijas, risinājums ir vienkāršs: viņiem jāsanāk kopsapulcē un ar balsu vairākumu (“par” nobalso dzīvokļu īpašnieki, kuri pārstāv vairāk nekā pusi no visiem dzīvokļu īpašumiem) pieņem par to lēmumu un dod uzdevumu mājas pārvaldniekam, norāda Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš. Taču jāņem vērā, ka par visu ir jāmaksā dzīvokļu īpašniekiem pašiem. Ja mājai ir izveidots uzkrājuma fonds remontiem, tad inženierkomunikācijas var atjaunot par šā fonda līdzekļiem, ja nav – tad dzīvokļu īpašniekiem nāksies maksāt papildus.

Svarīgi ir arī tas, kādā veidā nams tiek pārvaldīts. Ja daudzdzīvokļu māja nav pārņemta dzīvokļu īpašnieku valdījumā un to apsaimnieko pašvaldības uzņēmums, tad dzīvokļu īpašnieku iespējas lemt par ēkas uzturēšanu un ar to saistītajām izmaksām ir ierobežotas. Par to sīkāks izklāsts LV portāla skaidrojumā “Dzīvokļu īpašnieku tiesības, ja māja nav pārņemta viņu valdījumā”.

“Ja māja netiek labi apsaimniekota, ja pārvaldnieka nolīgtais servisa uzņēmums nestrādā labi, tad dzīvokļu īpašniekiem no šādiem pakalpojumu sniedzējiem jāatsakās un jāizvēlas citi,” uzskata V. Peipiņš.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas