E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17091
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Ja nodokļa grāmatiņa iesniegta darbavietā, tajā piemēro arī atvieglojumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. maijā, 2019
Mairita

Labdien! Esmu 3. grupas invalīds, kas saņem invaliditātes pabalstu 106 eiro apmērā. Esmu strādājošs, un mans neapliekamais minimums ir 0 eiro. Vai man pienākas papildu nodokļu atvieglojums 120 eiro par invaliditāti? VID mājaslapā esmu atzīmējis, ka mans darba devējs ir informēts par to. Vai pēc mana pieprasījuma piešķirt ikmēneša invaliditātes atvieglojumu darba devējam tomēr ir tiesības man nepiemērot to?

A
atbild:
28. maijā, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) ir algas nodokļa grāmatiņa, kurā jānorāda darba devējs (galvenā ienākuma gūšanas vieta). Persona var izvēlēties rādīt vai nerādīt darba devējam informāciju par invaliditāti. Ja algas nodokļa grāmatiņā esat atzīmējusi norādi par invaliditāti, darba devējam ir jāpiemēro nodokļa atvieglojums. Ja ir invaliditātes 3. grupa, atvieglojums ir 120 eiro mēnesī.

Ja darbinieks savā algas nodokļa grāmatiņā ir atzīmējis norādi par invaliditāti, šo informāciju saņem VID un elektroniski informē darba devēju par darbiniekam piemērojamo atvieglojumu.

Ja ir kādas neskaidrības ar nodokļa atvieglojuma piemērošanu (varbūt tomēr to neesat norādījusi), pajautājiet par to uzņēmuma grāmatvedībā vai arī Valsts ieņēmumu dienestā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 292 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas