E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16735
Lasīšanai: 2 minūtes

Par jumta pārbūvi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. aprīlī, 2019
ivars

Īpašumā ir vienstāva dzīvojamā ēka ar divslīpu jumtu un šīfera segumu. Vai ir nepieciešams saskaņojums būvvaldē, ja plānojam mainīt jumta segumu? Jumta konfigurācija tiks mainīta. Īpašums ir mazpilsētā.

A
atbild:
03. maijā, 2019
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš skaidro: “Ja īpašnieks mājai tikai nomaina jumta segumu, nekāda saskaņošana ar būvvaldi nav vajadzīga. Tiklīdz tiek mainīti ēkas konstruktīvie elementi, ir jāizstrādā būvprojekts un nepieciešams saskaņojums būvvaldē.”

Ēku būvnoteikumu 7. punktā ir noteikti gadījumi, kad nav nepieciešami būvniecības ieceres dokumenti:

7.6. pirmās vai otrās grupas vienstāva ēkas bez pamatiem (piemēram, siltumnīca, nojume, lapene, paviljons) jaunai būvniecībai vai novietošanai ārpus publiskās ārtelpas, kā arī nojaukšanai, ja tās ekspluatācijas laiks nav ilgāks par vienu gadu un to nojauc līdz minētā termiņa beigām (ietverot nojaukšanas laiku);

7.10. pirmās grupas ēkas vai otrās grupas viena vai divu dzīvokļu dzīvojamās ēkas, tās palīgēkas vai lauku saimniecības nedzīvojamās ēkas jumta ieseguma atjaunošanai (izņemot valsts aizsargājamiem kultūras pieminekļiem un ēkām pilsētās un ciemos), neveicot citus ēkas fasādes būvdarbus, ja tiek nodrošināta atbilstība ēkas fasādes koptēlam, netiek mainīta jumta konfigurācija un krāsa un izvēlētie būvizstrādājumi nodrošina vismaz līdzvērtīgas iepriekšējā būvizstrādājuma tehniskās ekspluatācijas īpašības, ja pašvaldības apbūves noteikumos nav noteiktas citas prasības.

Informāciju par to, kā tieši formalitātes kārtojamas un kādi dokumenti iesniedzami, var uzzināt vietējā būvvaldē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas